Spiser hunde ikke kød?

Hvad spiser din hund? Det er et emne, der fra tid til anden har været til stor debat, i hvert fald med fokus på, hvad der er det rette for din hund at spise for at holde den sund og rask igennem livet. Der bliver taget udgangspunkt i, hvad der er naturligt for en hund at spise. Kigger man på hundens forfædre, så er det kød der har stået på menuen og hvad vores kærlige kæledyrs tarmsystem stadigvæk også, den dag i dag, er tilpasset til. BARF foder er hundemad til at smide i skålen, der netop er præcis, hvad hundens mave tarm system er beregnet til at fordøje. Råt kød er på menuen, når du vælger at fodre med BARF og noget som langt de fleste hunde vil elske at mæske sig i, når det er mad tid.

Hvad adskiller BARF foder fra tørfoder?

Der er forskel på tørfoder, der kan købes hos den traditionelle dyrehandel og det BARF foder, som du kan købe i special butikkerne og online. Tørfoder til hunde er baseret på proteiner, der primært kommer fra kød, men kan også indeholde andre proteinkilder. Yderligere er tørfoder varmebehandlet, netop for, at hunden nemmere kan fordøje de råvarer, der er i. BARF foder er udelukkende baseret på råt kød og kan enten været frysetørret, således at det ikke længere behøver at være på køl eller frost, eller blot være frosset ned i sin rå form, så det er præcis på samme vis, som det foder de vilde hunde skulle indtage fra madskålen i den frie natur.

Hvad er bedst?

Der er nogle hunde, der har absolut bedst af at have tørt foder i skålen, mens der er andre hunde, der vil få en langt større sundhedstilstand ved at indtage BARF foder. Derfor kan det ikke siges entydigt, hvad der er bedst for lige præcis din hund. Forskningen fortæller, at BARF foder i nogle tilfælde kan gøre en forskel for særlige tilfælde, men tørfoder der udvikles i dag, kan have en god kvalitet, der ligeledes gavner din hund. Ønsker du at prøve kræfter med BARF foder, så findes der flere forhandlere rundt omkring i landet, der tilbyder et stort udvalg og god rådgivning på området og som kan hjælpe dig i gang med projektet omkring rå fodring af din hund.